En del av dere har gitt beskjed om at google-kalenderen ikke oppdaterer seg. Det skyldes sannsynligvis at dere har lagt til/importert/kopiert kalenderoppføringene i deres egen kalender, uten å abonnere på vår kalender. Da får dere ikke med endringer som gjøres deretter, men kalenderen forblir slik den var da dere la den til.

Enkelt test om det er tilfelle hos deg:
Om du kan slette eller endre øvelser og konserter i kalenderen, har du ikke abonnert den og da holder den seg ikke oppdatert!

Jeg vet at mange ønsker kun å se sine barns/egne øvelser og konserter, men det er dessverre ikke mulig med en abonnert kalender som oppdaterer seg selv.
En work-around for dette kan være at du følger oppskriften for google-kalenderen nedenfor og velger så den kalenderoppføringen du ønsker å beholde, klikker i fargefeltet og velger så «Kopier til min kalender». Dette må gjøres for hver eneste oppføring, så det er tungvindt, og du vil ikke få med deg endringer på den kopierte oppføringen dersom den endres fra vår side.

Slik legger du til semesterplan-kalenderen som oppdaterer seg automatisk:

På en iPhone

Åpne «Innstillinger» på din iPhone

Velg så «Kontoer og passord»

Velg «Legg til konto»

Velg «annen» nederst i listen

Velg «Legg til abonnementskalender»

Lim inn følgende lenke: https://calendar.google.com/calendar/ical/42k59q79u10k89lgi552dtpims%40group.calendar.google.com/public/basic.ics
og klikk «Neste»

Klikk «Neste»

Kalenderen legger seg nå inn i dine kalendar-apps. Du kan endre farge og innstillinger for den i kalender-appen. Om du vil fjerne den, må du gå inn på iPhonens Innstillinger > «Kontoer og passord» > «Abonnentskalendre», der kan du slette den.

Når vi endrer tidspunkt eller legger til øvelser/konserter, vil de automatisk dukke opp i din kalender.

OBS: Du kan ikke slette eller endre noe i denne abonnerte kalenderen.

Google-kalenderen

Dette er enklest på datamaskinen!

Åpne nettleseren din og naviger til: http://calendar.google.com

Trykk på meny-trekanten ved «Andre kalendere» og velg «Legg til en venns kalender»

Kopier og lim in følgende epostadresse: 42k59q79u10k89lgi552dtpims@group.calendar.google.com
Klikk «Legg til».

En ny kalender med navn: «NGK-Semesterplan» legger seg til under «Andre kalendere». Du kan aktivere og deaktivere den ved å klikke på firkanten foran navnet, samt endre farge og innstillingene for den.

Om du har spørsmål, kan du sende en epost til johannes@guttekoret.no!